DE TRAINERS

Een aantal van mijn leerlingen die al meerdere jaren bij mij lessen geven mondjes maat les of willen gaan lesgeven. Daar de vraag naar deze manier van trainen gelukkig ook hier in de Randstad groeit, ben ik zeer bereid mijn tot nu toe verzamelde kennis te delen. Persoonlijk vind ik dat er al meer dan voldoende mogelijkheden zijn om officieel een instructeur te worden. Deze trainers zullen daar zelf voor zorgen. 

Daar vele van deze opleidingen niet dezelfde inzichten hebben, zal ik mijn leerlingen helpen dit stuk aan te vullen en te verfijnen. Zelf neem ik deel aan een dergelijke groep bij Marius Schneider. Meester in de Academische Rijkunst by Bent Branderup. 

Uit ervaring weet ik dus hoe fijn en leerzaam dit is. Daarnaast zal ik hun altijd ondersteunen als ze met een combinatie niet verder kunnen. 

Het is geen gecertificeerd opleiding, maar een opleiding met een open eind. Het leven is te kort om goed te leren paardenrijden. Dit geldt dus ook voor het lesgeven! Jezelf blijven ontwikkelen (verdiepen en verbreden) staat bij mij zeer hoog in het vaandel.

 

De groep is per 1 september 2019 gestart, naast deze lesdagen zullen we ook de nodigen boeken lezen en bespreken. Allemaal nemen ze geregeld deel aan de clinic van Marius Schneider en bezoeken ze de Bent Branderup clinics. 

Zodra ik vind dat ze er klaar voor zijn om in de basis te gaan lesgeven, zullen hun contact gegevens hier vermeld worden. Dit zal ook mede bepaald worden door bijvoorbeeld het halen van een Centered Riding diploma, waardoor ze de mogelijkheid krijgen zichzelf te verzekeren.

 

Het zijn 6 totaal verschillende mensen met allemaal hun eigen specialisatie, die ze willen gaan verweven met Rechtrichten / Academische Rijkunst. 

Iedere instructeur geeft toch iets mee. Je ziet het aan hoe hun leerlingen werken. Op deze manier creëer ik een groep mensen om mij heen, waar ik leerlingen naartoe kan sturen, wanneer ze niet in de mogelijkheid zijn om naar mijn lokatie te komen.


BYOU KARBAAT

Byou is een lieve meid. Ze heeft met haar eigen paarden Odessa en Halo reeds veel ervaring op gedaan. Ze geeft momenteel helaas geen les, maar zal zich in de toekomst zeker ook gaan certificeren tot instructeur. 

Byou is onwijs lief en leuk voor en met kinderen. Voor nu is ze het meeste geïnteresseerd in het geven van pony rijles. Mooi!!! Want hier is een grote behoefte aan. En dit is niet mijn ding. We hopen dan ook dat Byou het snel weer gaat oppakken. Tot die tijd hebben wij helaas geen vervanging voor haar.

Wat voor ons heel belangrijk is, is dat een kind echt leert omgaan met een paard. Zijn lichaamstaal leert zien.

Respect hebben, knuffelen, leren (bege)leiden, borstelen, longeren en rijden, alles komt aan bod.

KATJA PIJPERS

Katja is allang gefascineerd door de Academische Rijkunst. In Duitsland is ze er, via haar zus, mee in aanraking gekomen. Ze was al een lange tijd naar iemand op zoek, die haar kon begeleiden. Zo kruiste onze wegen, totaal verrast dat er iemand zo dicht bij haar in de buurt is.

Na een periode van veel lessen met haar uitdagende Mia, gaat ze sinds het afgelopen jaar veel met mij mee naar Marius als groom. Ze steekt veel tijd in het volgen van opleidingen en clinics (Linda Telington Jones, Marius Schneider, Christopher Dalgren en Bent Branderup). 

Ze geeft sinds afgelopen jaar ook steeds vaker les. Met name vrijheidsdressuur (Kenzie Dyslie methode), TTouch en Equikinetic (Michael Geitner methode). Drie mooie methodes die goed samengaan met de Academische rijkunst.

Katja zit bij mij "om de hoek".  Het mooie is dat Katja juist bij u thuis wilt lesgeven. Zij kan u prima wegwijs maken in de beginselen van bodem en longe arbeid.RINI DE MINK

Rini lest sinds een aantal jaar met haar Shetlander Lize bij mij. Een combinatie die zeer veel liefde, begrip en respect voor elkaar heeft. 

Voor nu werkt Rini nog fulltime op kantoor, maar in de toekomst wil zij zich zelf graag gaan toeleggen op het geven van bodem- en longe arbeid, handwerk en lange lijnen met name aan mensen met een Shetlander. 

Zelf vind ik het heerlijk om met mijn Shetlanders te trainen. En geef ik ook graag les aan mensen die samen graag iets met hun Shetlander willen doen. Uiteraard ben ik heel blij, dat Rini mij, daar in de toekomst, mee kan ondersteunen!!!