DE ACCOMMODATIE

Sinds 1750 bevindt Hoeve Leeuwenstein zich al op deze locatie, er waren drie Hoeve Leeuwenstein in 's-Gravendeel. Eén op de Eerste Kruisweg, één richting Mookhoek en één aan de Strijenseweg. Wij hebben de naam gecombineerd met ons huisnummer 111. Gezien er drie Hoeve Leeuwensteinen bestaan hebben, vinden wij deze toepassing op zijn plaats.

Het huidige huis (ca1960) staat op de plaats van de oude boerderij. In 2007 hebben wij het huis volledig gerestaureerd. Er was hier niets voor de paarden aanwezig, dit vonden wij erg prettig, want zo konden we alles indelen zoals we wilden.

Het is in totaal 13 hectare groot, 4 hectare weiland, de rest wordt verpacht en wordt omringd door een galop-/ uitrijbaan.

Er is een 20 x 40 buitenbak en een 11 x 22 binnenbak. Er is een ruime loopplaats annex paddock waar onze paarden lopen als ze niet op de wei staan. In de schuur hebben wij vijf ruime boxen van 3 x 5 en een box van 3,2 x 4 met vaste uitloop (voor de Shetjes).

Voor trainingspaarden beschikken we standaard over 4 boxen van 3,5 x 3,5 (tijdens clinics 2 boxen extra) En 7 paddocks van 5,20 x 7,20 die ook samen gevoegd kunnen worden.

Daarnaast beschikken we in de schuur over een ruime hooizolder, ruime opslag voor stro, zadelkamer, kantine, leslokaal (voor lezingen/clinics van derden mbt africhting paarden) en een toilet.

De oude stal in de wei is omgebouwd tot een 2 uitloop stallen met vaste uitloop en een stevig afgerasterd stukje weiland. Op deze manier kunnen we in de toekomst ook hengsten ontvangen. Of paarden die gewend zijn samen te zijn, kunnen dan samen gedurende hun verblijf hier in deze uitloop (stal) blijven.

Sinds Juli 2012, heeft onze lokatie officieel een bestemmingsplan wijziging gekregen van Agrarisch naar Agrarisch met hoofd activiteit Africhting, rechtricht en trainingsstal voor paarden. Hier zijn wij enorm trots op en gelukkig mee!